Med engasjement våkner nettrollene!

I forbindelse med valgkampanjen lagde jeg et blogginnlegg om Unge Venstre sitt reklamemateriell for legalisering av cannabis, det kan leses her.

Dette innlegget skapte også et voldsomt engasjement og er delt over 2800 ganger! Dette var virkelig noe som engasjerte folk. Det er veldig bra! Alle har rett til å ha sin mening, men det er ikke noe poeng i å bli et nettroll …

Vi, alle medlemmer av Usynlige Tigre, startet et opprop mot dette, du kan fremdeles signere dette oppropet, om du er enig i at vi ikke vil ha kampanjer som bidrar til å ufarliggjøre rusmidler på våre skoler, trykk her.

Jeg kommenterte også vårt opprop mot rusmidler på våre skoler, på NRK Distriktsprogram Sørlandet 💪🏼🐯

Jeg har fått en del ubehagelige kommentarer både offentlig på bloggen og sendt i privat melding. Her er noen av de:

“Dette er moralpanikk. Panikk er kurerbart.”

 “Du brenner åpenbart for denne saken Merete og det er fint! Men her var det mer kaos enn pilot, dessverre..”

“Bullshit. E helt uenig me dæ. Ikke lag et innlegg om noe du ikke vet noe om. Canabis kam hjelpe me masse, næææi du blir ikke dum av det. Dummeste æ har lest på lenge… Årets dårligste innlegg ever!”

“Du vil heller at rusmisbrukere skal fortsette å dø enn å legalisere?” 

“Det er trist å se at egoet ditt kommer i veien for rasjonell tenkning. Se deg selv i speilet og spør om du virkelig kan stå inne for å spre propogoganda og feilinformasjon på denne måten. Legaliseringen skjer, det er bare et spørsmål om tid. Spørsmålet er om du ønsker å stå igjen på sidelinjen i din egen ignorante fornektelse.”

Noen av disse menneskene som kommenterer gjør det ikke med eget navn de signerer feks med Ole Brumm … Jeg mener at skal du si din mening bør du kunne stå for den meningen og dermed kommentere med fullt navn. Jeg synes også det burde være en selvfølge at du kommenterer uten personangrep. Vi kan være uenige uten å være ufine. Jeg tåler disse tilbakemeldingene, jeg står for mine handlinger og har ervervet meg faktakunnskap før jeg videreformidler den. Hvis du vil ha mer fakta om cannabis kan du høre podcasten med Jeanette Flaggstad, Jørgen Bramness og Runde Sundt, her.

Bildet kan inneholde: 3 personer, personer smiler

Nytt opplag av boka “Det begynner å ligne et liv”

Jeg er så takknemlig for at Unni likte ideèn min og ville skrive denne boka i samarbeid med meg. TUSEN TAKK!

 

 

Det har skjedd og skjer mye spennende fremover, med foredrag, intervju og radio. Etter boken, Det begynner å ligne et liv,  ble gitt ut så har det stadig dukket opp nye utfordringer som jeg har tatt på strak arm, selv om jeg mange ganger har angret, fordi det er skummelt … Men den som intet våger intet vinner! Når alt er over så har jeg vært glad for at jeg har gjort det. Fordi … jeg gjør dette for at du skal se, høre og kanskje kjenne deg igjen. Jeg gjør det for at du skal vite at du ikke er alene.

 

 

 

 

 

Hadde noen sagt til meg at jeg skulle stå foran masse folk og fortelle om mine opplevelser hadde jeg nesten besvimt bare ved tanken … Hadde noen sagt at jeg skulle skrive innlegg i aviser og intervjues av blader og tidsskrifter og være med å gi ut bok … nei, da hadde jeg bare ledd. Jeg har sett ved å snakke åpent om mine opplevelser har jeg fått støtte og anerkjennelse. Jeg har truffet andre i samme situasjon som meg og det har gjort meg sterkere.

 

 

 

 

Første opplag av boken er utsolgt og det trykkes nå opp et nytt opplag. Har du ikke sikret deg boken vil jeg anbefale deg å gjøre det NÅ! Den kan bestilles her.

Boka er for alle, til deg som bare vil lære litt om hvordan det kan utarte seg å være glad i noen som ruser seg, til deg som er pårørende eller til deg som jobber innen feltet. Jeg bruker si at dette ikke er en fagbok, men det er absolutt en bok for fagfolk!

 

Strålende anmeldelse av boka i magasinet Sykepleien.

“Dette er en lettlest bok. Den er luftig og har både dikt og sangtekster som pusterom mellom de skjebnetunge fortellingene. Den sier mye klokt om hva vi som samfunn bør fokusere på når det gjelder behandling av rusmisbrukere, og den kan og bør gi en og annen aha-opplevelse for både helsepersonell og politikere. Den understreker at pårørende ikke må bli glemt og vil forhåpentligvis bidra til at bevisstheten og omsorgen rundt nære familiemedlemmer øker.”

Du kan lese hele anmeldelsen her.

 

Å være pårørende til en rusavhengig er en lang prosess.

Mens vi er i denne prosessen vil jeg så gjerne at vi alle skal respektere hverandre, for de valg vi tar underveis. Jeg vil gjerne støtte deg, selv om du tar helt andre valg enn meg. Uansett om jeg er enig eller uenig i dine valg så trenger du støtte og forståelse av likesinnede – det vil jeg gi deg! Og det håper jeg du vil gi meg også.

Det tok meg lang tid å komme dit jeg er i dag og det er ikke slik at mine svar er det rett for deg, akkurat nå … eller noen gang. Kan hende du kommer dit, kanskje kommer du ikke dit noen gang. Ingen andre kan tvinge frem svar og løsninger for deg, de kommer til deg etterhvert som du utvikler deg og tilegner deg nye erfaringer og ny kunnskap om hva som er rett for deg. Når jeg ser tilbake på alle årene jeg levde som medavhengig så ser jeg at jeg har lært sinnsykt mye. Ting jeg i dag mener og står for var ting jeg ikke tenkte på i starten, eller var totalt uenig i. Det har vært en lang prosess, en lang vei å gå, og den veien måtte jeg gå selv

En viktig erfaring jeg har gjort meg i min prosess er at ingen andre forstår hvordan jeg har hatt det hvis de ikke er pårørende til en rusavhengig selv. Jeg har også lært at det hjelper å snakke åpent og ærlig om min historie. Det har vært fantastisk å treffe andre pårørende som jeg kan dele erfaringer med og få en helt annen forståelse av enn fra mennesker som ikke har denne erfaringen.

Det er vanskelige valg, det vanskeligste for meg var å velge meg selv, sette meg selv i førersetet. Det var vanskelig å tro på at jeg var viktig nok og verdifull nok.

Jeg har snakket litt om dette sammen med to andre flotte mennesker fra Usynlige Tigre.

🐯USYNLIGE TIGRE PODCAST NR 3: «Prosessen pårørende til rusavhengige er i, å «lukke døra» og «hat»/støtte fra andre» 🐯

Lytt til den på:
www.usynligetigre.no/podcast 😃🎧🎤📻
– eller på Spotify, SoundCloud eller iTunes 🔊