Jeg vil ha en rusreform

Jeg vil ikke ha legalisering og avkriminalisering av cannabis.

I debatten virker det som at mange tenker; Rusreform = avkriminalisering og/eller legalisering, og at jeg (og alle andre) som er mot dette ikke ønsker en rusreform.

Dette stemmer IKKE. Jeg vil ha en rusreform, som tar vare på de syke og forebygger så ikke flere utvikler avhengighet. Jeg vil ha en rusreform som sørger for hjelp og behandling av god kvalitet, også til pårørende. Jeg tar det som en selvfølge at også pårørende skal med i utvalget, når arbeidet med ny rusreform skal starte.

En rusreform som avkriminaliserer cannabis gir ikke bedre helsehjelp, eller forebygger uønskede konsekvenser. Så hvem hjelper egentlig en legalisering?

Samfunnet generelt har begynt å tilpasse seg rusreformen som ikke ble vedtatt. Retten har «justert» praksisen sin etter gjeldende oppfatning i samfunnet. Det betyr at det allerede har vært en liberalisering. Jeg mener dette er å gå i feil retning. Rusreformen bør ha et forebyggende perspektiv, vi trenger ikke flere lovlige rusmidler!

Jeg ønsker ikke frislipp av rusmidler, ei heller at ungdommer skal få lov å utforske diverse rusmidler uten at det får en reaksjon og oppfølging.

Jeg vil ha en rusreform som forplikter. En reform som gir flere tilbud og god helsehjelp til rusavhengige og til pårørende. Den må også ha stort fokus på forebygging! Jeg mener kunnskapsformidling må på plass i alle skoler i form av undervisning om rus og psykisk helse og hvordan dette påvirker hverandre. Det må være lover som sier det er ulovlig, dette sier mange ungdommer at virker forebyggende. Det må være hjelp til pårørende, uavhengig av om den de er pårørende til får hjelp.

JA TAKK, til ny rusreform.
Ps. Ikke glem å involver oss pårørende!