NEI TIL LEGALISERING AV CANNABIS

NEI til avkriminalisering og legalisering av cannabis!
Hvem hjelper vi egentlig om vi legaliserer cannabis?
  • IKKE UNGDOMMEN!
Jeg vil ha et samfunn som viser klart og tydelig at det ikke er greit å ruse seg på cannabis (og andre ulovlige rusmidler). Jeg vil at politiet fortsatt skal engasjere seg og jobbe forebyggende i forholdt til ungdom, foreldre og rusmidler.
Jeg mener det er forebyggende at cannabis er ulovlig. Det er feil vei å gå å legalisere det. Et av hovedargumentene jeg hører over alt er at alkohol er verre og lovlig, derfor burde cannabis også være lovlig. Jeg er ikke enig i den tankerekken. Hvorfor skal enda et skadelig rusmiddel bli lovlig fordi et annet er det …?
Hvis det hadde vært lovlig å røyke cannabis er jeg sikker på at flere ungdommer ville tatt seg en joint! Jeg har snakket med flere ungdommer som bekrefter dette og som sier at grunnen til at de ikke prøver cannabis, er nettopp fordi det er ulovlig. Hadde det vært lovlig tror de selv at terskelen for å prøve hadde vært mye lavere.
Å røyke cannabis er ikke ufarlig, spesielt utsatt er unge mennesker hvor hjernen ikke er ferdig utviklet enda.
Det undrer meg at profilerte politikere får medieplass og bruker denne til å bagatellisere cannabis og uttaler at de virkelig ikke vil ha et samfunn der ungdommer må begå kriminelle handlinger for å gjøre noe de uansett driver med, og jeg lurer på hva den egentlige hensikten er?
Vi har andre lover og regler, som gjør våre håpefulle kriminelle, hvis de bryter dem. Og vi vet at våre ungdommer driver med det. Det er jo ikke slik at vi fjerner disse, fordi om vi vet de driver med det. Feks kjøper alkohol til mindreårige, kjører for fort, kjører i rusa tilstand osv.
Til sist vil jeg bare si at jeg IKKE ønsker at mangeårige rusavhengige skal forfølges av politi og rettsvesen, jeg vil at de skal få hjelp og behandling! (Dette er et helt annet innlegg, som sikkert kommer snart …).